BOTOSANI CITY REPORT

CHELTUIELI  PUBLICE

 DIRECȚIA IMPOZITE și TAXE LOCALE

 MONITORUL OFICIAL LOCAL

   Pagina principala  |  Stiri  |  Proiecte  |  Dezbateri  |  Evenimente anuale |  Informatii utile |  Albume foto  |  Transport local  |  Legaturi utile
Comunicate de presă
Publicat la data de: 08 Martie 2021
ANUNT IMPORTANT- Primaria Municipiului Botosani si S.C. Urban Serv S.A.
       Prim─âria Municipiului Boto╚Öani, in colaborare cu operatorul de salubritate S.C Urban Serv S.A,  aduce la cuno╚Ötin╚Ťa cet─â╚Ťenilor urm─âtoarele:
-De╚Öeurile provenite din obiecte de folosin╚Ť─â casnic─â scoase din uz  ( exemple: mobilier,  
obiecte de uz casnic ╚Öi sanitar, saltele, covoare , etc.)-denumite de╚Öeuri voluminoase, vor fi debarasate de c─âtre cet─â╚Ťeni numai in cadrul campaniilor de colectare organizate  trimestrial in baza unui grafic stabilit pe zile  calendaristice, anun╚Ťat din timp  prin mijloace mass media, site-ul Prim─âriei www. primariabt.ro ╚Öi site-ul operatorului www.urbanserv.ro.
-In alte zile, din afara campaniilor de colectare organizate, este interzis─â abandonarea
acestora pe domeniul public, inclusiv la platformele de gunoi din condominii. In conformitate cu legisla╚Ťia in vigoare abandonarea de╚Öeurilor voluminoase pe domeniul public se sanc╚Ťioneaz─â cu amend─â de c─âtre organele abilitate.
-Prima campanie de colectare cu operatorul de salubritate a deșeurilor voluminoase
pentru anul 2021 va avea loc perioada 13 martie-24 aprilie, iar debarasarea se va face in fiecare zi de samb─ât─â din acest interval, respectiv zilele: 13.03.2021; 20.03.2021; 27.03.2021; 03.04.2021;  10.04.2021;  17.04.2021;  24.04.2021.
     Modul de desf─â╚Öurare a opera╚Ťiunii de colectare de╚Öeuri voluminoase in cadrul campaniei din data de 13 martie-24 aprilie a.c. este urm─âtorul:
Cet─â╚Ťenii care locuiesc la bloc vor depune obiectele nefolositoare voluminoase, numai in
zilele  de samb─ât─â indicate mai sus -pan─â la orele 14,00, prin aport voluntar la/ lang─â  platformele destinate colect─ârii gunoiului menajer. Pentru o bun─â ╚Öi eficient─â colectare, cet─â╚Ťeanul care dore╚Öte s─â se debaraseze de de╚Öeurile voluminoase va anun╚Ťa in cursul s─âpt─âmanii asocia╚Ťia de proprietari inten╚Ťia de a le  depozita la platforma de gunoi respectiv─â, urmand ca asocia╚Ťia de proprietari s─â anun╚Ťe din timp operatorul de salubritate  la num─ârul de telefon  0231 517 007 (dispecerat), urm─âtoarele informa╚Ťii: ziua depozit─ârii ╚Öi tipul de de╚Öeu (ex: dulap, scaune, fotolii, canapea, etc).
Pentru cet─â╚Ťenii  care locuiesc la case, colectarea se face ÔÇ×din poart─â in poart─âÔÇŁ .
Pentru aceasta,  cu cel pu╚Ťin 5 zile inainte de predare,  vor suna  dispeceratul operatorului la num─ârul de telefon: 0231 517 007 pentru a da urm─âtoarele informa╚Ťii: numele/prenumele, adresa, ziua de samb─ât─â cand va preda de╚Öeul ╚Öi tipul.
Pentru agen╚Ťii economici, colectarea se va face la sediul acestuia, dac─â dovedesc c─â au
pl─âtit taxa special─â de salubritate. Pentru aceasta,  cu cel pu╚Ťin 5 zile inainte de predare vor suna  dispeceratul operatorului la num─ârul de telefon:0231 517 007 pentru a da urm─âtoarele informa╚Ťii: denumirea firmei, adresa, ziua de samb─ât─â cand va preda de╚Öeul ╚Öi tipul.
  
Primarul Municipiului Botoșani
Cosmin Ionu╚Ť Andrei


Publicat la data de: 15 feb. 2021
ANUNT extindere retea de Gaze Naturale
Primaria Municipiului Boto╚Öani anun╚Ť─â cet─â╚Ťenii care doresc racordarea la sistemul de distribu╚Ťie gaze naturale urm─âtoarele:
Potrivit Ordinului ANRE nr. 178/2020, de aprobare a Regulamentului privind racordarea la sistemul de distribu╚Ťie a gazelor naturale, pentru clien╚Ťii casnici ╚Öi noncasnici, operatorul sistemului de distribu╚Ťie, Delgaz Grid SA, va finan╚Ťa ╚Öi va realiza lucr─ârile aferente racord─ârii pentru extinderi de p├ón─â in 2500 metri.
   Actele necesare racordarii la reteaua de gaze naturale sunt:
ÔÇó      Cerere tip Delgaz Grid (se poate lua de pe site-ul Delgaz Grid);
ÔÇó      Actul de identitate;
ÔÇó      Actul de proprietate (act vanzare-cumparare teren si autorizatia de construire);
ÔÇó      Recenzie Prim─âria Boto╚Öani;
ÔÇó      Plan de situa╚Ťie scara 1:500;
ÔÇó      Plan ├«ncadrare in zona scara 1:1000 ÔÇô 1:5000;
ÔÇó      Extras carte funciara  pe teren, de la Oficiul de Cadastru ╚Öi Publicitate Imobiliar─â (valabil 30 de zile).
Toate documentele se transmit scanate,  electronic, la distribuitorul de gaze naturale, Delgaz Grid SA. Mai multe informatii le gasi╚Ťi pe site-ul DELGAZ GRID SA.
Publicat la data de: Joi, 21 martie 2019
Comunicat privind acordarea tichetelor sociale pentru varstnici
        Prim─âria Municipiului Boto┼čani anun┼ú─â categoriile de persoane care ├«ndeplinesc urm─âtoarele condi╚Ťii:
1.      sunt persoane v├órstnice cu domiciliul ├«n municipiul Boto╚Öani, pensionari ai sistemului public de pensii care au ├«mplinit sau ├«mplinesc ├«n cursul anului de referint─â v├órsta standard de pensionare de 65 de ani;
2.      venitul net lunar provenit dintr-o pensie sau din pensii cumulate, ├«nsumate cu 1/12 din valoarea net─â a dob├ónzii anuale aferente depozitelor bancare de╚Ťinute de titular s─â fie mai mic sau cel mult egal cu 700 lei;
3.      nu realizeaz─â venituri din beneficii de asisten╚Ť─â social─â pentru sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale, respectiv indemniza╚Ťii cuvenite persoanelor cu handicap grav sau accentuat
c─â ├«ncep├ónd cu data de 01.04.2019 pot depune la sediul Directiei de Asisten╚Ť─â Social─â Boto╚Öani, ├«n str. S─âvenilor nr. 12, cererile pentru acordarea tichetelor sociale persoanelor- pensionari ai sistemului public de pensii din municipiul Boto╚Öani conform prevederilor H.C.L. nr. 288/20 decembrie 2016, ├«nso╚Ťite de copia actului de identitate ╚Öi cuponul de pensie din luna anterioar─â.
Tichetele sociale vor putea fi ridicate de la sediul Prim─âriei Municipiului Boto╚Öani, din Pia╚Ťa Revolu╚Ťiei nr. 1, camera 2, ├«ncep├ónd din 8 aprilie 2019, respectiv a doua zi celei ├«n care s-a depus cererea, ├«ntre orele 8:30 ÔÇô 16:30.
├Än situa╚Ťia ├«n care beneficiarul nu se poate prezenta personal pentru a primi tichetele, acestea vor putea fi ridicate de reprezentantul s─âu legal, care trebuie s─â prezinte at├ót actul s─âu de identitate, c├ót ╚Öi al beneficiarului, ├«n original.
├Än schimbul tichetelor sociale, pensionarii cu venituri mici vor putea ob╚Ťine bunuri ╚Öi servicii ├«n valoare echivalent─â const├ónd ├«n alimente, ├«mbr─âc─âminte, produse de igien─â, medicamente ╚Öi servicii medicale sau de cur─â╚Ťenie. Aceste produse sau servicii vor putea fi achizi╚Ťionate doar de la unit─â╚Ťile din lista  care va fi distribuita pensionarilor odat─â cu ├«nm├ónarea tichetelor.
Publicat la data de: 28.09.2018
Solicitari forta de munca pentru desfaurarea activitatilor sezoniere
Primaria Municipiului Boto╚Öani, urmarea aprobarii Legii nr. 192 din 19 iulie 2018 pentru modificarea ╚Öi completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, anun╚Ťa persoanele juridice, persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale sau intreprinderile familiale care au nevoie de for╚Ťa de munca ╚Öi func╚Ťioneaza pe raza unitt╚Ťii administrativ-teritoriale ca pot solicita forta de munca pentru desfaurarea activitatilor sezoniere. Detalii┬á┬á(aici)
Publicat la data de: 30.10.2017
CONCURSURI PENTRU COPII : DESENE PE ASFALT, COLECTARE DE╚śEURI, IMPLICARE CIVICA (ESEURI, REPORTAJE, DESENE, PHOTOVOICE)
Prim─âria Municipiului Boto╚Öani, Asocia╚Ťia Partnet- Parteneriat pentru Dezvoltare Durabil─â ╚Öi SC Agrafics Communication SRL, in calitate de Beneficiari al proiectului -Un nou inceput- GAL Boto╚Öani- Sprijin pentru Dezvoltarea unei Strategii Locale Durabile-, in parteneriat cu Asociatia Buzzmedia, Asocia╚Ťia pentru Protec╚Ťia Consumatorilor - Centrul Europe Direct Boto╚Öani ╚Öi Agen╚Ťia Dezvoltare Comunitara Interactiv─â, in calitate de facilitatori comunitari desemna╚Ťi in cadrul proiectului sus-men╚Ťionat,organizeaz─â o serie de concursuri in cadrul campaniei de animare ╚Öi mobilizare a comunit─â╚Ťii prin Grupul de Ac╚Ťiune Local─â BOTO╚śANI PENTRU VIITOR.

Pentru mai multe informatii puteti consulta Regulamentul concursului (aici)
Publicat la data de: 26/10/2017
FOCUS GROUP-URI CU REPREZENTANȚI INSTITUȚIONALI ȘI CU FEMEI ╬N CADRUL PROIECTULUI GAL
Municipiul Botoșani continuă seria evenimentelor ţnscrise ţn campania de consultare și animare a comunității locale cu privire la posibilitățile de dezvoltare disponibile prin intermediul mecanismului de Dezvoltare Locală Plasată sub Responsabilitatea Comunității.
      După un prim focus group cu tinerii, organizat la ţnceputul săptămÔnii, joi, 26.10.2017, Sala de ședințe a Consiliului Local va găzdui alte două evenimente de consultare, care vor avea ţn centru reprezentanți instituționali (ora 10.00) și femei - persoane resursă din comunitate (ora 13.00).
Evenimentul face parte din proiectul Un nou ţnceput- GAL Botoșani, sprijin pentru dezvoltarea unei strategii locale durabile, ID MySMIS 114071, pe care Municipiul Botoșani ţl implementează, ţn parteneriat cu Asociația PartNET ľ Parteneriat pentru Dezvoltare Durabilă și S.C. Agrafics Communication S.R.L., ţn cadrul Programului Operațional Capital Uman, Axa prioritară 5 - Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității; Obiectivul tematic 9: Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare; Prioritatea de investiții 9.vi: Strategii de dezvoltare locală elaborate la nivelul comunității; Obiectivul specific 5.1: Reducerea numărului de persoane aflate ţn risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate (roma și non-roma) din orașe/municipii cu peste 20.000 locuitori, cu accent pe cele cu populație aparținÔnd minorității roma, prin implementarea de măsuri/ operațiuni integrate ţn contextual mecanismului de DLRC.
      
Persoana de contact:
Raluca BALASCAU, Manager proiect
+4 0 231 531595
+4 0 231 502 200 int.310
www.primariabt.ro
Str. Piata Revolutiei nr. 1, 710236, Botosani, ROMANIA  
Publicat la data de: 23/10/2017
FOCUS GROUP CU TINERII ╬N CADRUL PROIECTULUI GAL
Municipiul Botoșani organizează, ţn data de 24.10.2017, ţncepÔnd cu ora 13.00, ţn sala de ședințe a Consiliului Local, un focus group la care sunt invitați să participe tineri care frecventează cursurile Liceului Teoretic öNicolae Iorgaô, Grup Școlar öPetru Rareșö și Grup Școlar ôElie Raduô.
Scopul ţntÔlnirii este consultarea tinerilor din zonele marginalizate cu privire la intervențiile disponibile prin mecanismul de Dezvoltare Locală Plasată sub Responsabilitatea Comunității.
Evenimentul face parte din proiectul Un nou ţnceput- GAL Botoșani, sprijin pentru dezvoltarea unei strategii locale durabile, ID MySMIS 114071, pe care Municipiul Botoșani ţl implementează, ţn parteneriat cu Asociația PartNET ľ Parteneriat pentru Dezvoltare Durabilă și S.C. Agrafics Communication S.R.L., ţn cadrul Programului Operațional Capital Uman, Axa prioritară 5 - Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității; Obiectivul tematic 9: Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare; Prioritatea de investiții 9.vi: Strategii de dezvoltare locală elaborate la nivelul comunității; Obiectivul specific 5.1: Reducerea numărului de persoane aflate ţn risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate (roma și non-roma) din orașe/municipii cu peste 20.000 locuitori, cu accent pe cele cu populație aparținÔnd minorității roma, prin implementarea de măsuri/ operațiuni integrate ţn contextual mecanismului de DLRC.
      
Persoana de contact:
Raluca BALASCAU, Manager proiect
+4 0 231 531595
+4 0 231 502 200 int.310
www.primariabt.ro
Str. Piata Revolutiei nr. 1, 710236, Botosani, ROMANIA  

Publicat la data de: 21.09.2017
Un nou inceput- GAL Botoșani, sprijin pentru dezvoltarea unei strategii locale durabile
Municipiul Boto╚Öani, ´┐Żn calitate de Beneficiar, ´┐Żn parteneriat cu Asocia╚Ťia PartNET ´┐Ż Parteneriat pentru Dezvoltare Durabil´┐Ż╚Öi S.C. Agrafics Communication S.R.L., a ´┐Żncheiat cu Ministerul Dezvolt´┐Żrii Regionale, Administra╚Ťiei Publice ╚Öi Fondurilor Europene, ´┐Żn calitate de Autoritate de Management pentru Programul Opera╚Ťional Capital Uman (POCU), contractul de finan╚Ťare pentru proiectul cu titlul Un nou ´┐Żnceput- GAL Boto╚Öani, sprijin pentru dezvoltarea unei strategii locale durabile, ID MySMIS 114071.

┬á┬á┬á┬á┬á┬áAcest contract este finan╚Ťat prin Programul Opera╚Ťional Capital Uman, Axa prioritar´┐Ż 5 - Dezvoltare local´┐Ż plasat´┐Ż sub responsabilitatea comunit´┐Ż╚Ťii; Obiectivul tematic 9: Promovarea incluziunii sociale, combaterea s´┐Żr´┐Żciei ╚Öi a oric´┐Żrei forme de discriminare; Prioritatea de investi╚Ťii 9.vi: Strategii de dezvoltare local´┐Ż elaborate la nivelul comunit´┐Ż╚Ťii; Obiectivul specific 5.1: Reducerea num´┐Żrului de persoane aflate ´┐Żn risc de s´┐Żr´┐Żcie ╚Öi excluziune social´┐Ż din comunit´┐Ż╚Ťile marginalizate (roma ╚Öi non-roma) din ora╚Öe/municipii cu peste 20.000 locuitori, cu accent pe cele cu popula╚Ťie apar╚Ťin´┐Żnd minorit´┐Ż╚Ťii roma, prin implementarea de m´┐Żsuri/ opera╚Ťiuni integrate ´┐Żn contextual mecanismului de DLRC.

┬á┬á┬á┬á┬á┬áObiectivul general al proiectului const´┐Ż ´┐Żn promovarea incluziunii sociale, combaterea s´┐Żr´┐Żciei ╚Öi a oric´┐Żrei forme de discriminare ´┐Żnmunicipiul Boto╚Öani prin mobilizarea ╚Öi animarea comunit´┐Ż╚Ťii ╚Öi a partenerilor locali ´┐Żn dezvoltarea local´┐Ż, crearea unui Grup de Ac╚ŤiuneLocal´┐Ż (GAL) ╚Öi elaborarea unei Strategii de Dezvoltare Local´┐Ż.Valoarea total´┐Ż eligibil´┐Ż a proiectului este de 221,425.65 lei.

Persoana de contact:

Raluca BALASCAU, Manager proiect

+4 0 231 531595

+4 0 231 502 200 int.310

www.primariabt.ro

Str. PiataRevolutieinr. 1, 710236, Botosani, ROMANIA  

Publicat la data de: 25 mai 2017
Invitatie la Festivalul "Bucurie in Miscare Romania"
╬n perioada 27-28 mai 2017 are loc pe Pietonalul Unirii Festivalul "Bucurie ţn Mișcare RomÔnia", festival organizat de cŃtre Asociația 11even din Cluj-Napoca ţn parteneriat cu  PrimŃria Municipiului Botoșani, scopul acestuia fiind promovarea mișcŃrii și competiției ţn comunitate, educarea tinerilor privind importanța reciclŃrii și a protecției mediului.
Agenda festivalului cuprinde urmatoarele activitŃți:
SÔmbatŃ, 27 mai 2017, ţntre orele 10-21
Pietonalul Unirii
- Crosul Bucurie ţn Mișcare, probe speciale pentru copii și adulți
- Caravana de joacŃ (activitŃți pentru copii ţntre 4-10 ani), maratonul jocurilor romÔnești: ȚŃrile, Baba Oarba, ȚarŃ țarŃ vrem ostași, Mațele ţncurcate, Rațele și vÔnŃtorii, Jocul elasticului
- Concursuri și jocuri sportive diverse (activitŃți pentru copii și tineri ţntre 11-18 ani), jocuri: badminton, fun tenis, slow biking, mini-alergare, tenis cu piciorul, popice finlandeze, badminton și volei etc.
- MÔnuțe dibace (activitŃți pentru copii ţntre 4-14 ani), standuri și corturi cu diverse activitŃți: meșteșuguri tradiționale
- BunŃtŃți sŃnŃtoase, standuri și corturi cu mÔncare și bŃuturi rŃcoritoare: producŃtori tradiționali (fructe diverse), sucuri de fructe, alte standuri cu mÔncare
- Demonstrații sportive, arte marțiale, fitness, dansuri, kangoo jumps, cycling, alte sporturi cu reprezentare localŃ

Duminica, 28 mai 2017, intre orele 12-19
Pietonalul Unirii
- Caravana de joacŃ (activitŃți pentru copii ţntre 4-10 ani), maratonul jocurilor romÔnești: ȚŃrile, Baba Oarba, ȚarŃ țarŃ vrem ostași, Mațele ţncurcate, Rațele și vÔnŃtorii, Jocul elasticului
- Concursuri și jocuri sportive diverse (activitŃți pentru copii și tineri ţntre 11-18 ani), jocuri: badminton, fotbal target, ski pe astfalt, fun tenis, slow biking, mini-alergare, tenis cu piciorul, popice finlandeze, badminton și volei, etc.
- Cupa copiilor la mini-fotbal (destinata copiilor ţntre 8-12 ani)
- MÔnuțe dibace (activitŃți pentru copii ţntre 4-14 ani)
- BunŃtŃți sŃnŃtoase, standuri și corturi cu mÔncare și bŃuturi rŃcoritoare: producatori tradiționali (fructe diverse), sucuri de fructe, alte standuri cu mÔncare
- Demonstrații sportive, arte marțiale, fitness, dansuri, kangoo jumps, cycling, alte sporturi cu reprezentare localŃ
- ReciclŃm și ne jucŃm, Competiție de jucŃrii și jocuri create din materiale reciclabile, spațiu de joacŃ și expoziție de jocuri și jucŃrii create din materiale reciclabile
VŃ așteptŃm cu drag, ţn numŃr cÔt mai mare sŃ luați parte la aceste activitŃți deosebite!
Botoşani - oraş european
--------------------------------------
--------------------------------------
--------------------------------------
--------------------------------------
Adresa: Botosani, Piata Revolutiei nr. 1
Telefon: 0040 231 502200
Fax:        0040 231 531595
E-mail:   primaria@primariabt.ro
 
© Toate drepturile - Primaria Municipiului Botosani
Reproducerea neautorizata a continutului afisat pe acest site
constituie subiectul aplicarii legilor in vigoare