BOTOSANI CITY REPORT

CHELTUIELI  PUBLICE

 DIRECȚIA IMPOZITE și TAXE LOCALE

 MONITORUL OFICIAL LOCAL

   Pagina principala  |  Stiri  |  Proiecte  |  Dezbateri  |  Evenimente anuale |  Informatii utile |  Albume foto  |  Transport local  |  Legaturi utile
Click pe una din optiuni:
1.Afişează Proiecte finalizate*        2.Afişează Proiecte in derulare*
AMENAJARE SPAȚIU DE RELAXARE SCUAR LICEUL PEDAGOGIC, COD SMIS 150170
Denumire beneficiar: Municipiul Botosani
Obiectivul general al proiectului / Scopul proiectului:
Amenajare spațiu de relaxare scuar Liceul Pedagogic pe parcursul a 12 luni de implementare, în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățenilor și îmbunătățirea aspectului peisagistic al teritoriului SDL prin reamenajarea spațiilor publice urbane.
Obiectivele specifice ale proiectului: :
1. Creșterea numărului de spații de recreere pentru locuitorii din zona SDL prin amenajare spațiu de relaxare scuar Liceul Pedagogic cu o suprafaţă totală de 3.224 mp (din care spațiu verde în suprafaţă de 2.747 mp), care corespunde obiectivelor Axei Prioritare 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban;
2. Revitalizarea şi extinderea sistemului de spaţii publice de recreere cu rol comunitar pe parcursul a 12 luni prin modernizarea scuarului din faţa Liceului Pedagogic Nicolae Iorga din strada I.C. Brătianu, nr. 65, din municipiul Botoşani, judeţul Botoşani, prin amplasarea de echipamente smart, stâlpi de iluminat, alei pietonale, foişor, bănci şi coşuri de gunoi;
3. Creșterea gradului de implementare a Strategiei de Dezvoltare Locală prin amenajare scuar Liceul Pedagogic, în termen de 12 luni de la semnarea contractului de finanțare.
Rezultate așteptate:
1. Populația care trăiește în zonele cu intervenții în regenerarea fizică, economică și socială a comunităților marginalizate din municipii resedință de județ:
- valoare la începutul implementării proiectului: 0 persoane
- valoare la finalizarea implementării proiectului: 3560 persoane
2. Spațiu deschis reabilitat în zonele urbane:
- valoare la începutul implementării proiectului: 0 mp
- valoare la finalizarea implementării proiectului: suprafață totală de 3224 mp (din care spațiu verde în suprafață totală de 2747 mp)
Perioada de implementare a proiectului: 9 luni, între 26.01.2022 - 31.10.2022..
Valoarea totală: 332.539,04 lei (inclusiv TVA), valoare nerambursabila de 250.201,88 lei, din care 242.542,64 lei valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională și 7.659,24 valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național, 5.106,16 valoarea cofinanțării eligibile a beneficiarului și 77.231 lei valoarea neeligibilă a proiectului.
Detalii proiect: (...aici)
(Publicare site: 03 martie 2022)
****


IMBUNĂTĂȚIREA REGENERĂRII FIZICE, ECONOMICE ȘI SOCIALE A COMUNITĂȚILOR MARGINALIZATE – AMENAJARE ZONĂ DE RECREERE Aleea NUCULUI nr. 12A ÎN MUNICIPIUL BOTOȘANI, COD SMIS 127789
Obiectivul general al proiectului / Scopul proiectului:
Imbunătățirea regenerării fizice și sociale a comunității urbane marginalizate „ZUM 3 – Elie Radu – Nucului – Parcului" din Municipiul Botoșani printr-o abordare complexă, reprezentand un prim pas in rezolvarea problemelor infrastructurale, sociale și economice concentrate in această zonă devaforizată și marginalizată.
Obiectivele specifice ale proiectului: :
1. Amenajarea unui părculeț in suprafață de 990 mp cu zone de recreere, spații de joacă, zone de sport, spații de relaxare, zonă verde și alei pietonale, la standarde moderne și sigure de funcționare.
2. Facilitarea pană la finalul anului 2021 a accesului pentru min. 219 de persoane (locuitori ai comunității marginalizate) la activități sportive și recreaționale in vederea reducerii gradului de marginalizare a acestora.
Rezultate așteptate: Rezultatele planificate pun accent pe creearea de noi spaţii deschise și reabilitarea acestor zone urbane in suprafaţă totală de 990 mp mp. Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt locuitorii oraşului Botoşani, de toate varstele, oferindu-le posibilitaţi diverse de petrecere a timpului liber pe parcursul intregului an.
Perioada de implementare a proiectului: 21 de luni, intre 08.03.2021 - 30.11.2022.
Valoarea totală: 1.925.904,39 lei (inclusiv TVA), valoare nerambursabila de 1.887.386,30 lei, din care 1.637.018,72 lei valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională și 250.367,58 valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național, iar 38.518,09 lei contributie proprie.
Detalii proiect: (...aici)
(Publicare site: 26 apr. 2021)
****


IMBUNĂTĂȚIREA REGENERĂRII FIZICE, ECONOMICE ȘI SOCIALE A COMUNITĂȚILOR MARGINALIZATE – AMENAJARE ZONĂ DE RECREERE ADRIAN ADAMIU NR. 12B ÎN MUNICIPIUL BOTOȘANI, COD SMIS 127787
Obiectivul general al proiectului / Scopul proiectului:
Obiectivul general al proiectului constă in imbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunității urbane marginalizate "CONDACIA"/ ZUM 1 – Calea Naţională - Adamiu din Municipiul Botoșani printr-o abordare complexă, reprezentand un prim pas in rezolvarea problemelor infrastructurale, sociale și economice concentrate in aceasta zonă devaforizată și marginalizată. Proiectul iși propune amenajarea atat a unui părculeț public care să cuprindă zone de relaxare precum spații de joac; zone de sport; spații de relaxare, astfel incat comunitatea să beneficieze de imbunatăţirea condiţiilor spațiilor exterioare, diminuarea nivelului de poluare și in vederea incurajării participării cetățenilor la activitățile sociale, culturale și educative, cat și reabilitarea și modernizarea străzii Adrian Adamiu (tronson 1) la nivel de carosabil și trotuare, promovand astfel incluziunea socială a populației marginalizate.
Obiectivele specifice ale proiectului: : Amenajarea pană la finalul anului 2022 a unui părculeț in suprafață de 250 mp cu zone de recreere, spații de joacă, zone de sport, spații de relaxare, zonă verde și alei pietonale, la standarde moderne și sigure de funcționare; Facilitarea pană la finalul anului 2022 a accesului pentru min. 600 de persoane (locuitori ai comunității marginalizate - conform Atlas al zonelor urbane marginalizate) la activități sportive și recreaționale in vederea reducerii gradului de marginalizare a acestora; Reabilitarea și modernizarea pană la finalul anului 2022 a Tronsonului 1 - Str. Adrian Adamiu - in suprafață de 1.022,20 mp in vederea imbunătățirii condiției infrastructurii stradale/pietonale a comunității defavorizate "Condacia" din municipiul Botoșani.
Rezultate așteptate: Rezultatele planificate pun accent pe creearea de noi spaţii deschise și reabilitarea acestor zone urbane in suprafaţă totală de 1.267,15 mp (244,95 mp spațiu verde părculeț + 1.022,20 mp – suprafață stradă reabilitată prin proiect). Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt locuitorii oraşului Botoşani, de toate varstele, oferindu-le posibilitaţi diverse de petrecere a timpului liber pe parcursul intregului an.
Perioada de implementare a proiectului: 21 de luni, intre 16.02.2021 - 31.10.2022.
Valoarea totală: 1.048.801,85 lei, valoare nerambursabilă de 1.018.350,13 lei, din care 883.262,87 lei valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională și 135.087,26 lei valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național și contribuție proprie de 20.782,66 lei, iar valoarea neeligibilă este de 9.669,06 lei.
Detalii proiect: (...aici)
Publicare site: 23 apr. 2021


CONSTRUIRE ȘI ECHIPARE CREȘĂ PENTRU EDUCAȚIA TIMPURIE ANTEPREȘCOLARĂ CARTIER ANL CIȘMEA, cod SMIS 127790
Obiectivul general al proiectului / Scopul proiectului:
Obiectivul general al proiectului este creșterea calității infrastructurii educaționale pentru invățămantul antepreșcolar din Municipiul Botoșani, astfel incat copiii să beneficieze de o educație de calitate, intr-o locație care să corespundă nevoilor acestora.
Astfel, prin proiect se propune realizarea unor lucrări de construcție şi echipare a infrastructurii educaționale aferentă unei noi creșe din Municipiul Botoșani, in vederea realizării condițiilor optime pentru derularea activităților didactice contribuind la creșterea gradului de participare la procesul educațional.
Obiectivele specifice ale proiectului:
creşterea calităţii şi atractivităţii infrastructurii educaţionale pană in anul 2022, prin crearea unei noi unităţi de invăţămant antepreșcolar (clădire creșă) in Municipiul Botoșani in suprafață de 821,92 mp; creşterea calităţii şi atractivităţii infrastructurii educaţionale pană in anul 2022, prin amenajarea de spații verzi, alei pietonale și loc de joacă in suprafață de 362 mp și trotuare in suprafață de 350 mp in Municipiul Botoșani.
*Detalii (...aici)


Primaria Botosani dezvăluie conceptul primului muzeu multimedia din Botoșani
Primul muzeu multimedia din Botoșani este tot mai aproape de a deveni realitate. Primăria Botoșani a dezvăluit conceptul Muzeului Transfrontalier Multimedia al Diversității Culturale, ce va fi creat in cadrul proiectului "Intoarcere la rădăcinile noastre comune", 2 SOFT/2.1./133, implementat in cadrul Programului Comun Romania-Ucraina 2014-2020, prin Instrumentul European de Vecinătate.
Filmul 3D prezentat de municipalitate face parte din documentația pentru avizarea lucrărilor de intervenții, in cadrul căreia a fost fundamentat conceptul muzeului, ce va fi definitivat in etapa realizării proiectului tehnic și a execuției efective a lucrărilor de construcție. După parcurgerea acestor etape, botoșănenii și turiștii vor beneficia de o experiență inedită in muzeul ce va fi amplasat intr-unul din beciurile din Centrul Vechi.
In perioada imediat următoare, echipa de proiect va organiza intalniri cu stakeholderi din instituții de cultură și organizații non-guvernamentale relevante, precum și cu reprezentanți ai etniilor și membri ai comunității interesați să contribuie la crearea suportului informațional al muzeului.
"Facem pe această cale un apel la botoșănenii pasionați de istorie, cultură și de tradițiile etnice ce au constribuit la dezvoltarea orașului. Muzeul ce va fi creat nu este doar al Primăriei, este al botoșănenilor, pe care ii rugăm să se implice pentru ca impreună să realizăm un produs turistic unic in regiune", a declarat Primarul Cosmin Andrei.
Una din cele mai așteptate activități din cadrul proiectului va fi scanarea beciurilor din Centrul Istoric, cu utilizarea celor mai noi tehnologii. Dacă, in urma scanării, se confirmă mitul potrivit căruia așa zisele "catacombe" din centrul orașului creează un labirint subteran, vor fi accesate noi finanțări pentru valorificarea lor turistică.
Proiectul "Intoarcere la rădăcinile noastre comune" este implementat de UAT Municipiul Botoșani, in calitate de lider de parteneriat, alături de Direcția Județeană pentru Cultură Botoșani, iar din Ucraina partenerii proiectului sunt Direcția pentru Dezvoltare Economică, Ecologie și Eficiență Energetică din cadrul Primăriei Ivano Frankivsk și Centrul de Resurse pentru Dezvoltare Municipală și Regională. Partenerii din Ucraina vor inființa de asemenea un muzeu, dedicat armelor, intr-o clădire de patrimoniu din orașul Ivano Frankivsk.
(Publicare:05 martie 2021)


Parteneriat româno-ucrainean pentru atenuarea efectelor schimbărilor climatice (RO-UA Partnership for Climate Change Mitigation)
            UAT Municipiul Botoșani, in calitate de Beneficiar 1, implementează alături de Asociația ”Biroul de cercetare, inovații și tehnologie”, Departamentul de Integrare Economică a Comitetului Executiv al Consiliului Local – Ivano-Frankivsk și Universitatea de Petrol și Gaze din Ivano-Frankivsk proiectul ”Parteneriat romano-ucrainean pentru atenuarea efectelor schimbărilor climatice” (RO-UA Partnership for Climate Change Mitigation), număr de referință 2SOFT/1.2./63, in cadrul Programului Operațional Comun Romania-Ucraina 2014-2020, Obiectivul Tematic 2 ”Sprijinirea educației, cercetării, a dezvoltării tehnologice și a inovării”, Prioritatea 1.2. ”Promovarea și sprijinirea cercetării și a inovării”.
            Obiectivul general al proiectului il constituie dezvoltarea și sprijinirea cooperării inovatoare pentru atenuarea schimbărilor climatice in regiunea transfrontalieră Romania-Ucraina in vederea asigurării dezvoltării durabile a teritoriilor prin organizarea unui nou mediu educațional și de cercetare in eficiența energetică care să conducă la atenuarea schimbărilor climatice pană in 2021, iar obiectivele specifice sunt reprezentate de dezvoltarea conceptului Agenției pentru Managementul Energiei in parteneriat cu cel puțin două universități, două autorități publice locale și trei companii locale cu un număr mai mare de 200 de angajați, precum și inființarea Centrelor pentru Promovarea Inovării in Ivano-Frankivsk (Ucraina) și Botoșani (Romania).
            Prin intermediul acestui proiect, in Municipiul Botoșani se va inființa Agenția pentru Managementul Energiei, precum și Centrul pentru Promovarea Inovării (InnoSciPromo), centru in care vor fi instalate echipamente inovatoare de prezentare a producerii energiei regenerabile, destinate cu precădere copiilor și tinerilor din Municipiul Botoșani ce doresc să cunoască și să se familiarizeze cu viitoarele aplicații energetice.
            De asemenea, se va amplasa ca proiect pilot o stație de incărcare solară ce va pune la dispoziția locuitorilor Municipiului Botoșani posibilitatea de a-și incărca telefoanele mobile și mașinile electrice, amplificand astfel obiectivele și scopul proiectului, cel de a promova viitoarele surse de energie nepoluante, in acord cu strategiile Uniunii Europene in domeniu.
            Valoarea totală a sprijinului nerambursabil este de 248.202 euro, din care Municipiului Botoșani ii revine suma de 82.272 euro pentru implementarea acestui proiect, pe o durată de 18 luni.
            Proiectul ”Parteneriat romano-ucrainean pentru atenuarea efectelor schimbărilor climatice” se integrează in mod logic cu alte inițiative ale UAT Municipiul Botoșani avand obiective similare, in vederea asumării și implementării politicilor publice ale Uniunii Europene in domeniul tranziției energetice și dezvoltării inteligente a orașelor din statele membre UE.
(Publicare:05 martie 2021)


Idei de îmbunătățire peisagistică a sensurilor giratorii organizat pentru locuitorii din proximitatea intervențiilor aprobate prin Strategia de Dezvoltare Locală a Municipiului Botoșani în context DLRC
UAT Municipiul Botosani organizeaza „Idei de îmbunătățire peisagistică a sensurilor giratorii organizat pentru locuitorii din proximitatea intervențiilor aprobate prin Strategia de Dezvoltare Locală a Municipiului Botoșani în context DLRC"
Scopul concursului este reprezentat de implicarea comunității locale și obținerea de soluții/idei pentru îmbunătățirea peisagistică a unui număr de patru sensuri giratorii din Municipiul Botoșani, selectate ca obiective de investiții în cadrul O.S. 2, Măsura 3 din cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală a Municipiului Botoșani în context DLRC.
Soluția/ideea câștigătoare va fi cuprinsă în tema de proiectare necesară elaborării Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție, în conformitate cu prevederile H.G. nr. 907/2016 privind etapele de elaborare și conținutul-cadru al documentațiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiții finanțate din fonduri publice. Sunt invitați să depună idei/soluții de îmbunătățire peisagistică a sensurior giratorii indicate in dcumentatia atasata următoarele categorii de persoane:
•      Artiști plastici;
•      Elevi cu vârsta de 18 ani împliniți și studenți;
•      Persoane fizice cu capacitate deplină de exercițiu, locuitori ai Municipiului Botoșani;
•      Persoane juridice.
Participanții la concurs trebuie să aibă posibilitatea și capacitatea de a prezenta soluțiile în formatul solicitat.
Documentele ce compun dosarul de inscriere se va depune la sediul Primăriei Municipiului Botoşani, Piaţa Revoluţiei, nr. 1, compartimentul Registratură, direct sau expediat prin serviciul poştal sau de curierat rapid pana cel tarziu in data de 22 martie 2021 ora 10,00. Documentatia de concurs poate fi descărcată atat din SEAP- Anunt concurs de solutii DC1000148/17.02.2021 cat si accesand fisierele de mai jos:
1. Anunt de concurs de solutii- DC1000148: (…aici)
2. Fisa Date-DF1079445: (…aici)
3. Formulare editabile: (…aici)
4. Regulament de concurs: (…aici)
Planșe:
5.Sens giratoriu intersecție str. T. Vladimirescu-Imp. Traian: (…aici)
6.Sens giratoriu intersecție str. Griviței-T. Vladimirescu: (…aici)
7.Sens giratoriu mall Uvertura City: (…aici)
8.Sens giratoriu intersecție str. O. Onicescu-Imp. Traian: (…aici)
(Publicare site: 17 feb. 2021)

Reabilitare si modernizare Grup Scolar Petru Rares
Titlul Proiectului: REABILITARE SI MODERNIZARE GRUP SCOLAR PETRU RARES, cod SMIS 127793
Detalii (...aici)

Amenajarea zonei de recreere str. Varnav
Titlul proiectului: Amenajarea zonei de recreere, str. Varnav, nr. 17A, in Municipiul Botosani,cod SMIS 127785
Detalii (...aici)

Amenajare Versant Pacea
Titlul proiectului: Amenajare Versant Pacea, str. Pacea, Municipiul Botoșani, cod SMIS 127784
Detalii (...aici)

Reabilitare și modernizare grădinița nr. 22
Reabilitarea și modernizarea Grădiniței nr. 22 Municipiul Botosani, cod SMIS 127790. Detalii (...aici)

Amenajare zona de recreere, Adrian Adamiu FN
Imbunatatirea regenerarii fizice, economice si sociale a comunitatilor marginalizate - amenajare zona de recreere Adrian Adamiu FN în Municipiul Botosani, cod SMIS 127786.
Detalii (aici)

Parc Regional de Agrement Turistic si Sportiv CORNIȘA BOTOȘANI
Proiectul este finanțat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala in cadrul Programului Operațional Regional 2007 -2013
Axa Prioritara 5 "Dezvoltarea durabila și promovarea turismului",
Domeniul major de intervenție 5.2. "Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale și creșterea calitații serviciilor turistice"
Autoritatea de Management: Ministerul Dezvoltarii Regionale și Turismului
Organism interimar: Agenția pentru Dezvoltare Regionala Nord Est
Valoarea totala a proiectului 87.995.331,19 lei
In urma implementarii proiectului "Parc Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa Botoșani" se va realiza infrastructura de agrement turistic și sportiv necesara pentru desfașurarea activitaților de divertisment: Inot, sarituri in apa de la tobogan, sarituri la trambulina plaja hochei, patinaj pe gheața, patinaj pe role, tenis de camp, baschet, plimbari cu bicicleta, plimbari in aer liber, jocuri in spații special amenajate.
Prin crearea unui parc turistic ți sportiv de anvergura regionala, proiectul contribuie la sporirea atractivitații turistice a Regiunii de Dezvoltare Nord-Est.
(Detaliile despre Proiect le gasiti aici)
ACTUALIZARE informatii la 17 iunie 2015 (text + foto)-(aici)


Modernizare și reabilitare accese pietonale și carosabile precum și iluminat arhitectural in municipiul Botoșani
Proiectul este finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala in cadrul Programului Operațional Regional, Axa Prioritara 1- Sprijinirea dezvoltarii durabile a orașelor-poli urbani de creștere, Domeniul Major de Intervenție 1.1- Planuri integrate de dezvoltare urbana Sub-domeniul: Centre urbane.
Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional 2007-2013 este Ministerul Dezvoltarii Regionale ți Turismului.
Organism Intermediar responsabil cu implementarea acestui program in Regiunea de Dezvoltare Nors-Est este Agenția pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est.
Valoarea totala a proiectului 31.995.923,76 lei din care:
Contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala 19.858.525,80 lei
Contribuția Guvernului Romaniei din bugetul național 4.362.202,62 lei
(Detaliile despre Proiect le gasiti aici)


Reabilitarea sistemului de termoficare urbana la nivelul municipiului Botosani pentru perioada 2009-2028 in scopul conformarii la legislatia de mediu si cresterii eficientei energetice
Obiectivul proiectului este reabilitarea sistemului de incalzire urbana din municipiul Botosani care sa conduca la reducerea emisiilor poluante inclusiv reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera cresterea eficientei energetice, cresterea calitatii serviciului public de alimentare cu energie termica la tarife suportabile pentru populatie.
Reabilitarea sistemului de incalzire urbana va fi realizat prin:
-instalare echipamente noi pentru producerea energiei (motoare termice, cazane, etc)
-reabilitarea si modernizarea tuturor echipamentelor si instalatiilor auxiliare (instalatii alimentare cu apa, instalatii de tratare a apei, instalatii de alimentare cu combustibil, sistem de alimentare cu energie electrica etc);
-reabilitare retele de transport si distributie - sistem de conducte si puncte termice;
-realizare sistem de monitorizare si dispecerizare a datelor.
Perioada de implementare a proiectului este de 34 luni, pana la data de 31.12.2013.
Proiectul are o valoare totala de 155.730.583 lei, din care 77.865.292 lei reprezinta co-finantare din Fondul de Coeziune, 70.078.762 lei din bugetul de stat si 7.786.529 lei din bugetul local, in cadrul Programului Operational Sectorial Mediu.
(Detaliile despre Proiect le gasiti aici)
ANUNT PUBLIC(vezi aici)-(Publicat pe site: 12.dec.2014)

Reabilitarea și modernizarea strazilor inelului principal de circulație din municipiul Botoșani
Proiectul "Reabilitarea și modernizarea strazilor inelului principal de circulație din municipiul Botoșani" este finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regionala in cadrul Programului Operațional Regional, Axa Prioritara 1- Sprijinirea dezvoltarii durabile a orașelor-poli urbani de creștere, Domeniul Major de Intervenție 1.1- Planuri integrate de dezvoltare urbana Sub-domeniul: Centre urbane.
VALOAREA PROIECTULUI
Valoarea proiectului este de 33.663.714,56 lei, din care asistența financiara nerambursabila 21.889.543,20 lei.
DURATA PROIECTULUI
Durata de implementare a proiectului este de 37 luni.
(Detaliile despre Proiect le gasiti aici)
ACTUALIZARE date Proiect-APRILIE 2012:(le gasiti aici)
ACTUALIZARE date Proiect-FEBRUARIE 2013:(le gasiti aici)


Plan integrat zona de acțiune urbana cu 5 proiecte individuale
Este un proiect realizat și finanțat prin Programul Operațional Regional, AXA 1.1.
Obiectivul proiectului: Creșterea calitații vieții și crearea de noi locuri de munca in municipiul Botoșani prin reabilitarea și modernizarea infrastructurii urbane și imbunatațirea serviciilor urbane inclusiv.
Activitați derulate:
- Reabilitarea și modernizarea strazilor inelului principal de circulație din municipiul Botoșani: Calea Naționalș, strazile Ion Pillat, Cuza Voda, Grivița, Savenilor, Parcul Tineretului
- Amenajare/modernizare/reabilitare accese pietonale și carosabile in zona Piața Centrala-Pietonal Transilvaniei
-infrumusețarea prin iluminat a zonelor pietonale, Parcului "Mihai Eminescu" și Piața Revoluției din municipiul Botoșani cat și reabilitarea/refacerea zonelor pietonale și a Pieței Revoluției
- Reabilitarea și modernizarea parcurilor: Junior, Primariei, Sucevei, Tineretului
- Reabilitare/modernizare/adaptarea unei cladiri din Centrul Istoric al orașului și transformarea ei in centru de ingrijire de zi pentru copiii aflați in situații de risc
- Achiziționarea și montarea de sisteme de supraveghere in scopul creșterii gradului de siguranța și a prevenirii criminalitații
Proiectele sunt in implementare.


Restaurare si consolidare Teatrul Mihai Eminescu
Este un proiect realizat și finanțat prin Programul Operațional Regional, 2007 - 2013,
AP 3 - Dezvoltarea durabila și promovarea turismului, DMI 5.1 - Restaurarea și valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe.
-Valoarea proiectului: 21.574.220,90lei
-Proiectul de consolidare si reabilitare a cladirii Teatrului Mihai Eminescu face parte dintr-o inițiativa a Consiliului Municipal de identificare a modalitaților de promovare a turismului in județul Botoșani. Astfel, unul dintre obiectivele "Strategiei de Dezvoltare Locala a Municipiului Botoșani 2008-2015" il constituie implementarea unei strategii coerente coordonata de un comitet mixt la nivel local, cu accent pe promovarea turismului diversificat sub eticheta de oraș al culturii și tradiției: turism cultural, turism tradiţional, turism de afaceri, turism sportiv, turism istoric, turism religios, turism de agrement, turism de evenimente, turism medical, turism transfrontalier. In acest context, dezvoltarea turismului este o miza importanta a strategiei, fiind un factor stimulator pentru dezvoltarea economica generala a municipiului și pentru creșterea nivelului de trai.
-Implementarea acestui proiect este justificata in primul rand de starea avansata de degradare in care se afla in prezent cladirea Teatrului. Avand in vedere amploarea investiției necesare in scopul restaurarii acestui monument, costurile necesare nu pot fi in prezent decat parțial suportate de catre Consiliul Municipal, in custodia caruia se afla imobilul. Soluția amanarii intervențiilor de restaurare pana la adunarea fondurilor necesare lucrarilor de construcții este una neproductiva, dat fiind ritmul accelerat de degradare al cladirii și multitudinea lucrarilor de intervenții la care contribuția Consiliului Municipal este solicitata.Proiectul se afla in evaluare.


Reabilitare Școala cu clasele I-VIII nr.10, corp A+B, municipiul Botoșani
Proiectul "Reabilitare Școala cu clasele I-VIII nr.10, corp A+B, municipiul Botoșani" este finanțat și realizat prin Programul Operațional Regional, AXA 3.4.
Obiectivul proiectului: imbunatațirea infrastructurii serviciilor de educație.
Activitați derulate in cadrul proiectului:
-Reabilitare Corp B (exterior, interior, instalație sanitara, electrica, termica)
-Reabilitare corp A
Proiectul se afla in evaluare.


Reabilitare Școala cu clasele I-VIII nr. 4, corp A, municipiul Botoșani
Proiectul "Reabilitare Școala cu clasele I-VIII nr. 4, corp A, municipiul Botoșani" este realizat și finanțat prin Programul Operațional Regional, AXA 3.4.
Obiectivul proiectului: imbunatațirea infrastructurii seriviciilor de educație.
Activitați derulate in cadrul proiectului:
-extinderea cu 2 sali de clasa și hol de circulație.
-reabilitarea cladirii existente (exterior, interior, instalație electrica, termica, sanitara).
- refacerea trotuarelor și a cailor de acces.
Proiectul se afla in evaluare.


Botoşani - oraş european
--------------------------------------
--------------------------------------
--------------------------------------
--------------------------------------
Adresa: Botosani, Piata Revolutiei nr. 1
Telefon: 0040 231 502200
Fax:        0040 231 531595
E-mail:   primaria@primariabt.ro
 
© Toate drepturile - Primaria Municipiului Botosani
Reproducerea neautorizata a continutului afisat pe acest site
constituie subiectul aplicarii legilor in vigoare