BOTOSANI CITY REPORT

CHELTUIELI  PUBLICE

 DIRECȚIA IMPOZITE și TAXE LOCALE

 MONITORUL OFICIAL LOCAL

   Pagina principala  |  Stiri  |  Proiecte  |  Dezbateri  |  Evenimente anuale |  Informatii utile |  Albume foto  |  Transport local  |  Legaturi utile
Evenimente anuale
       17-19 mai 2019 - Zilelor municipiului Botoșani

 

In perioada 17-19 mai 2019 se vor organiza Zilelor municipiului Botosani, care vor coincide in acest an cu evenimentul "Impreună Dezvoltăm Orașul - Hai la Cornia", acțiune de promovare coordonată de Direcția Servicii Publice, Sport și Agrement Botoșani.

Manifestările vor avea loc la Cornișa - Parcul Regional de Agrement, Turism și Sport Botoșani, iar finanțarea evenimentului se va realiza prin alocarea sumei de 200.000 de lei din bugetul pentru anul 2019, la care se vor adăuga sume obținute din sponsorizări sau prin incheierea de protocoale de parteneriat.

Sumele vor fi folosite pentru plata artiștilor care vor evolua pe parcursul celor două zile de spectacole, dar și pentru focul de artificii. 

Potrivit programului, in zilele de 17-19 mai vor avea loc spectacole in aer liber cu artiști locali, naționali și internaționali, precum și spectacole ale instituțiilor de cultură ale municipiului. Pe 19 mai va fi organizat un foc de artificii. 

Zilele Municipiului Botoșani ar fi trebuit să aibă loc in preajma zilei de 23 aprilie, cand creștinii il cinstesc pe Sf. Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul orașului Botoșani. Intrucat in acest an 23 aprilie este zi de post, Biserica sărbătorindu-l pe Sf. Gheorghe in ziua a doua de Paști, municipalitatea botoșăneană a decis ca Zilele Orașului să fie marcate odată cu evenimentul de lansare a Parcului de Agrement Cornișa. 

Alocarea sumei de 200.000 de lei pentru organizarea evenimentelor din 17-19 mai s - a  hotărat prin Hotărarea Consiliului Local nr. 120 din 24 aprilie 2019.

CORNISA AquaPark&Sports anunță trei zile de muzica bună, surprize și multă distracție", făcand public și programul din 17-19 mai (intrare liberă).
 

Puteti vedea site-ul oficial aici.

YouTube aici
 

PROGRAM EVENIMENT

DESCHIDEREA OFICIALA A PARCULUI REGIONAL DE AGREMENT TURISTIC SI SPORTIV, CORNISA

17 MAI  

         11.00-11.30  Deschiderea oficiala-taiere panglica   Piscina Acoperita

         11.30-12.30 Tur oficialitati parc

         12.30-14.00 Cocktail  Patinoar

12.00-14.00 Parada Mascotelor (Pietonalul Unirii, Calea Nationala, Carrefour Cornisa) : Minnie Rosie, Minnie Roz, Mickey Sport, Mickey Festiv, Trolii Branch si Poppy, Goofy, Minnionul Stuart, Marele Iepuras, Patrula Catelusilor: Marshall, Skye, Chase, Elsa, Olaf, Ninja

          AMFITEATRU

14.00-15.00 Teatrul pentru Copii si Tineret 'Vasilache' cu spectacolul 'Soacra cu trei nurori' dupa Ion Creanga, regia Mihai Dontu

15.00-16.00 Oana Puscasu-spectacol de dans

16.00-17.00 Spectacol de teatru cu mici interpreti - 3 piese scurte - 'Fata babei si fata mosului', 'Prostia omeneasca', 'Soacra cu trei nurori'

17.00-17.30 Spectacol mascote: Minnie Rosie, Minnie Roz, Mickey Sport, Mickey Festiv, Trolii Branch si Poppy, Goofy, Minnionul Stuart, Marele Iepuras, Patrula Catelusilor: Marshall, Skye, Chase, Elsa, Olaf, Ninja

18.00-24.00 Spectacol cu artisti internationali si nationali   SCENA MARE  ZONA TERENURI SPORT

-    Sound of BONEY M feat SHEILE BONNIK ,  NANA, OTTAWAN , DR.ALBAN

-      HOLOGRAF, GELU GRAUR

18 MAI

         AMFITEATRU

         13.00-18.00 Festivalul de Interpretare si creatie 'Tinere Sperante'

         15.00-16.00 Atelier de dezvoltare muzicala (in pauza de jurizare a festivalului)

         18.00-24.00 Spectacol  SCENA MARE  ZONA TERENURI SPORT

-    FILARMONICA BOTOȘANI, SHIFT, SORE, DJ RYNNO feat SYLVIA ,IOANA IGNAT& BAND

19 MAI

         AMFITEATRU

14.00-16.00 Oana Puscasu  spectacol de dans si muzica

16.00-17.30 Spectacol de teatru  'Nunta cu nabadai' si 'Fata buna, fata rea'

18.00-24.00 Spectacol  SCENA MARE  ZONA TERENURI SPORT

            - AMADEUS,CONNECT-R, FELI, VOLTAJ, NATALIA GORDIENKO

 

       15 ianuarie/15 iunie – Zilele „Mihai Eminescu”

      Zilele „Mihai Eminescu” sunt poate cel mai important eveniment cultural care se desfăşoară la Botoşani într-un an.
Municipalitatea acordă la începutul fiecărui an, în cadrul unei festivităţi deosebite, Premiul Naţional „Mihai Eminescu”. Câştigătorul premiului ales de un juriu format din personalităţi ale culturii româneşti devine automat cetăţean de onoare al municipiului Botoşani. Premiul şi conferirea titlului de cetăţean de onoare sunt aprobate prin prima Hotărâre de Consiliu Local din an.
  
      23 aprilie – Zilele oraşului

      A devenit o tradiţie pentru municipalitatea botoşăneană să organizeze în preajma zilei de Sfântul Gheorghe (23 aprilie) „Zilele oraşului”. Sfântul Muncenic Gheorghe este patronul spiritual al oraşului. Cu această ocazie la Botoşani este organizat un complex de evenimente cum ar fi: expoziţii, târgul meşteşugarilor, competiţii sportive şi artistice, concerte de muzică dance dedicate tinerilor, spectacole de folclor, etc.
Slujba religioasă oficiată de ziua Sfântului Gheorghe este unul din cele mai importante şi solemne momente cuprinse în program. Mii de credincioşi vin şi se roagă la moaştele sfinţilor care sunt aduse la Botoşani în aceste zile. Curtea Bisericii „Sfântul Gheorghe” şi împrejurimile unde are loc slujba oficiată de Înaltele Feţe Bisericeşti devin un adevărat loc de pelerinaj în această perioadă încărcată de sărbătoare.

  
      5-6 iunie/ 27-28 noiembrie – Zilele „Nicolae Iorga”

      Primăria Botoşani acordă în fiecare an, în cadrul Zilelor „Nicolae Iorga”, la propunerea organizatorilor: Asociaţia Culturală „Nicolae Iorga” şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional, Premiul Naţional „Nicolae Iorga”. Prin aceasta se urmăreşte atât recunoaşterea meritelor unor personalităţi consacrate din domeniul ştiinţelor umaniste care s-au ocupat de-a lungul timpului de elaborarea unor studii ştiinţifice privind viaţa şi opera istoricului Nicolae Iorga, cât şi stimularea interesului tinerilor cercetători pentru aceeaşi tematică.


      31 decembrie – Revelionul în aer liber

      În fiecare an la Botoşani, în ultima zi, are loc petrecerea de revelion organizată sub forma unui spectacol la care sunt invitate trupe si artişti cunoscuţi din showbiz-ul autohton. În deschiderea spectacolului cântă trupe şi artişti locali. Focul de artificii şi şampania sunt nelipsite de la această manifestare


      Primăria Botoşani colaborează la aceste acţiuni desfăşurate anual la Botoşani cu diferite ONG-uri, instituţii deconcentrate ale statului sau alte organisme specifice.
Botoşani - oraş european
--------------------------------------
--------------------------------------
--------------------------------------
--------------------------------------
Adresa: Botosani, Piata Revolutiei nr. 1
Telefon: 0040 231 502200
Fax:        0040 231 531595
E-mail:   primaria@primariabt.ro
 
© Toate drepturile - Primaria Municipiului Botosani
Reproducerea neautorizata a continutului afisat pe acest site
constituie subiectul aplicarii legilor in vigoare